J-music

Ετικέτες

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Death Note

  Γεια σε όλους! Όσοι έχετε διαβάσει τα προηγούμενα ποστ μου (και ειδικά το πρώτο) ξέρετε ότι το κύριο θέμα του blog μου είναι τα animes (όχι ότι είναι και πολύ δύσκολο να το φανταστείτε από τον τίτλο,αλλά anyway)και ότι φυσικά θα αφιερώσω χρόνο στον σχολιασμό των animes που έχω παρακολουθήσει,σύμφωνα πάντα με την δική μου άποψη.
  Το πρώτο anime που θα ήθελα να σχολιάσω,είναι εκείνο με το οποίο έκανα και επίσημα την αρχή στον κόσμο των animes... Αναφέρομαι λοιπόν στο Death Note, ένα anime το οποίο αν και δεν είναι πια το αγαπημένο μου,το ξεχωρίζω από τα υπόλοιπα λόγω της ποιότητας του, τόσο στην πλοκή και το περιεχόμενο του,όσο και στο σχέδιο του.
  H σειρά anime αποτελείται από 37 επεισόδια,έχει 12 τόμους/manga, 2 ταινίες anime οι οποίες είναι περίπου η περίληψη της σειράς με κάποιες επιπλέον "κομμένες σκηνές", 3 ταινίες live action (τις οποίες καλύτερα να μην τις δείτε,γιατί παραποιούν όχι μόνο την πλοκή,αλλά και την νοημοσύνη και τα συναισθήματα των χαρακτήρων) και ένα βιβλίο με τίτλο: "Los Angeles BB murder cases", το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την σειρά και κατά κάποιον τρόπο μπορούμε να πούμε πως σχετίζεται με το παρελθόν του L. 
  Σχετικά με την πλοκή: Ένας Shinigami (Θεός του Θανάτου) ρίχνει το Death Note του στον κόσμο των ανθρώπων με σκοπό να ξεφύγει από την πλήξη του.Το Death Note είναι ένα σημειωματάριο με το οποίο μπορείς να σκοτώσεις κάποιον,απλά γράφοντας το όνομα του και γνωρίζοντας το πρόσωπο του. Εκείνος που το βρίσκει είναι ο 18χρόνος ιδιοφυής μαθητής Light Yagami που αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να "καθαρίσει" αυτόν τον κόσμο από τους εγκληματίες και να γίνει ο θεός αυτού του νέου κόσμου που θα δημιουργήσει.Εμπόδιο στα σχέδια του στέκεται ο Detective παγκοσμίου φήμης L. 
  Η πλοκή εξελίσσεται με αργό και βασανιστικό τρόπο δείχνοντας λεπτομερώς την πορεία της υπόθεσης "Kira" (το ψευδώνυμο που είχε ο Light Yagami),αλλά και τον πόλεμο ανάμεσα στα "μεγάλα μυαλά" βάζοντας παράλληλα τους θεατές σε σκέψεις όπως: "Ποια είναι η δικαιοσύνη;", "Τι είναι σωστό; Να σκοτώνεις εγκληματίες και να γίνεις εσύ δολοφόνος; Ή να το αναλάβει αυτό η αστυνομία που ούτως ή άλλως εκπροσωπεί τον νόμο;" και αφού επιλέξετε ποιον χαρακτήρα υποστηρίζετε (L ή Kira) η σειρά σας βάζει να σκεφτείτε όπως οι πρωταγωνιστές και να βρείτε τρόπους,είτε για να "πιάσετε" τον Kira,είτε για να αποφύγετε και να σκοτώσετε τον L.
 Φυσικά αξίζει να μιλήσουμε και για την ρεαλιστική σχεδίαση του anime,αλλά και για την καταπληκτική μουσική του,όχι μόνο όσον αφορά τα openings και τα endings αλλά και τα soundracks.



                             
 
  Πολλοί προτιμούν τον Kira σε αντίθεση με τον L, για αρκετούς λόγους χωρίς όμως να ψάξουν καλύτερα την προσωπικότητα των χαρακτήρων ή έχουν επιχειρήματα που για μένα δεν στέκουν,ώστε να στηρίξουν την προτίμηση τους.Θα σας εξηγήσω αμέσως τι λέω...Πολλοί υποστηρικτές του Kira λένε ότι είναι καλύτερος από τον L,επειδή τα πάει καλά με τις γυναίκες (σοβαρό κριτήριο,τι να πω;), διότι είναι έξυπνος (Δηλαδή ο L τι είναι; Και σε αντίθεση με τον Kira,o L δεν έκανε κάποιο λάθος,ούτε άφησε να τον ψαρέψουν),γιατί είναι όμορφος (Αυτό το λένε οι υποστηρίκτριες συνήθως,και όχι πως είναι ψέμα,αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της σειράς. Βέβαια αυτό το κάνουν και οι υποστηρίκτριες του L).Όπως καταλάβατε οι παρενθέσεις αντιστοιχούν στα σχόλια μου,έναντι των απόψεων που έχω ακούσει.Παρ'ολ'αυτά μπορώ να πω πως μια φορά που μιλούσα με έναν φίλο μου,άκουσα την μοναδική λογική απάντηση,στην ερώτηση "Γιατί σου αρέσει ο Kira;" και η απάντηση ήταν "Γιατί μπορούμε να δούμε πολλές πλευρές του χαρακτήρα του.Τα συναισθήματα του,τις σκέψεις του, τα ξεσπάσματα του,την ζωή του,τα ενδιαφέροντα του...!" . Εντάξει αυτό το δέχτηκα,όπως δέχομαι και ότι πολλοί θεωρούν πως αυτό που κάνει είναι σωστό (αν και εγώ διαφωνώ).Εγώ όπως μπορεί να καταλάβατε,υποστηρίζω τον L,διότι τον έχω ψυχολογήσει και δικαιολογώ τον χαρακτήρα του μέσα από διάφορες πηγές που έχω διαβάσει,αλλά και από σκηνές της σειράς (πχ είναι ψυχρός και απόμακρος σε ορισμένες περιστάσεις,αλλά μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε κοντά του ήταν ο Watari στον όποιο είχε αδυναμία και απόλυτη εμπιστοσύνη και επίσης είχε εξασφαλίσει την ζωή εκείνων που δούλευαν μαζί του,σε περίπτωση που έχαναν την δουλεία τους), δεν θεωρώ σωστό να παριστάνει κάποιος την δικαιοσύνη και να σκοτώνει εγκληματίες,αυτό θα το αναλάβουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι, θεωρώ τον L πιο έξυπνο,αφού δεν έκανε κάποιο λάθος (όπως ο Kira που προσποιούμενος τον L,στο επεισόδιο 20,άφησε τον Namikawa να τον "ψαρέψει") και τέλος δεν μπορώ να υποστηρίξω κάποιον σαν τον Light που θα σκότωνε και την αδερφή του,για να πετύχει τον σκοπό του και που στο τέλος πιο πολύ είχε την εμμονή να γίνει Θεός του νέου κόσμου που θα δημιουργούσε,παρά ήθελε να σταματήσει την εγκληματικότητα,με λίγα λόγια ξέφυγε τελείως.

*SPOILER ΤΕΛΟΣ*
   Δεν έχει τόση δράση,όσο άλλα animes,βασίζεται κυρίως σε ένα παιχνίδι θεωριών και εξυπνάδας.Για όλα αυτά μπορώ να πω πως το Death Note είναι και για "δυνατά μυαλά",αλλά και μπορεί να "κάνει δυνατά μυαλά",αφού βάζει τους θεατές να σκέφτονται και να αναλύουν τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις σε βάθος.Γι'αυτό και στην αρχή έκανα λόγο για την ποιότητα του,αφού δεν είναι απλώς ένα ψυχαγωγικό μέσο. 
  Κάπου εδώ τελειώνω και εγώ.Το να μιλήσω για ένα τέτοιο anime ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο και μην ξεχνάτε πως εκτός από την πλοκή όλα τα υπόλοιπα αποτελούν,δική μου άποψη,σαφώς λοιπόν κάποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτά που λέω.Παρακάτω θα ανεβάσω τα link με τα openings,τα endings,ορισμένα soundtracks της σειράς και τα αγαπημένα μου amv video. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!


  

2 σχόλια: